My Greens
istoric
Cu riscul de a deconcentra paradigmele descrierilor clasice, vom incepe firul narativ prin expunerea sincera a ideii de la care a luat nastere conceptual de MyGreens.

Totul a inceput in anul 2016, cand un pasaj dintr-o carte a pus pe ganduri doi tineri: ‘’In filmul The Jerk, Steve Martin il joaca pe Narvin, un baiat sarac care creste intr-o casa veche si subreda, ce pare a fi gata sa se prabuseasca la cea mai mica adiere de vant. Narvin creste si pleaca la oras unde, printr-o inventive neobisnuita se imbogateste si reuseste sa le trimita celor de acasa sume mari de bani. In cele din urma, Narvin pleaca acasa nerabdator sa vada casa mare si frumoasa pe care au construit-o ai lui, cu banii primiti. Cand ajunge, Narvin descopera o versiune mult mai mare a aceleiasi cocioabe pe care o lasase in urma. Desi era de 20 de ori mai mare decat originalul, calitatea constructiei era aceeasi, dand impresia ca si aceasta ar putea fi oricand spulberata de vant. Nu era o casa mai buna, ci doar una mai mare. Daca vrem sa ne schimbam viata cu adevarat, trebuie sa ii schimbam caracterul calitativ, nu doar pe cel cantitativ. Mai mult nu inseamna neaparat si mai bine. Ceea ce cautam noi este progresul pe care il facem in interiorul nostru.’’ (Alan Cohen- O portie zilnica de intelepciune)

Progresul il remarcam in activitatea noastra profesionala, in evolutia noastra personala, schimbam jobul cu unul mai bine platit, ne concentram pe castiguri materiale, dar pentru sufletul nostru ce facem? In toata aceasta fuga pierdem din vedere necesitatea timpului alocat pentru odihna, meditatie, delectarea cu o carte si o alimentatie sanatoasa.

Astfel, o viata echilibrata presupune grija pentru corp, minte si suflet, iar cum <>(A.Watts), am decis sa incepem de la partea usoara, de la grija pentru corp, adica administrarea unui stil de alimentatie sanatos.

Totusi, de microplante am aflat la inceputul anului 2017, intr-o vizita in Austria la prieteni apropiati, unul dintre ei fiind de profesie chef. Acolo ne-a impartasit secretul pe care el il foloseste cu succes in bucatarie si am fost impresionati de savoarea exagerat de intensa concentrata in cateva firicele de plante.

Dupa cateva luni de studiu si teste, ne-am decis sa impartasim cu ceilalti din experintele noastre, animati de pasiunea pentru microplante si din dorinta de a ajuta, intr-o oarecare masura, la imbunatatirea calitatii vietii.